Kérje ajánlatunkat!

Weblapot könnyű
vagy nehéz készíteni?


Weblap készítés, tervezés mondhatjuk hogy manapság nagyon könnyű, de jó honlapot kivitelezni ellenben nagyon nehéz. Keresőbarát honlapot, kreatív dizájnnal még nehezebb. Bízzon szakértelmünkben, professzionális, több éves tapasztalattal és grafikai ismeretekkel rendelkező tervezőinkben, és döntése előtt tekintse meg referenciáinkat, kérje weblap tervezési és kivitelezési ajánlatunkat.

László János
E-mail: Civertan Grafikai Stúdió
Weboldalaink szerkezete

A weboldal programja dinamikus oldalak tartalmi szerkesztésére készült. A tárhelyen mindössze PHP és MySQL támogatást igényel.

A weboldal kezelője az adminisztrációs felületen a tartalmat saját maga tölti fel, saját maga alakítja ki a menürendszert, melyet négy szint mélyen tud családfa rendszerbe menük alá rendezni. Egyéni szerkesztői döntés, hogy egy-egy menü alatti tartalom menüként vagy felsorolásként (cikkek bevezetőszöveggel) jelenjen meg korlátlan számban.

Új menüpont létrehozásakor, az alább felsorolt adatok megadása az oldal szerkesztőjének lehetőséget ad arra, hogy a webes keresők általi fellelhetőségét jó előre biztosítsa.
A menü címe és sorszáma mindig kötelezően kitöltendő, hiszen ez lesz az a cím, ami az oldalon majd megjelenik. Ez a cím a későbbiekben szabadon módosítható.
A "Title" paraméterrel az oldal fejlécét befolyásolhatja. A böngészők felső sávjában kiírt szöveg a keresőoptimalizáláskor válik fontossá.
A "Description" mezőnek szintén a keresőoptimalizáláskor van jelentősége. Egy rövid bemutató leírást adhat meg az oldalról. Célja, hogy szabadon, az oldal tartalmának rövidített (100 karakter) hosszúságú leírásával minél több az oldalban található kulcsszó ismételhető meg.
A "Keywords" mezőben kulcsszavakat adhat meg a keresők számára. Ha üresen hagyja, akkor az alap kulcsszavak kerülnek beillesztésre. Ezzel elveszti annak a lehetőségét, hogy differenciált adatokkal még jobban befolyásolhassa az oldal kilistázását a keresőkben.
Az "Url" megadásával (az oldal rövid url-eket használ) lehetősége van az oldal elérési útját manipulálni keresőszavak beépítésével. Az itt megadott szavakkal igen jó keresési eredményeket lehet elérni. A menü csak kötött formában tölthető ki.

A cikkek feltöltése egy egyszerű szerkesztő felületen keresztül történik, ahol a szöveg formázása könnyen az oldal dizájnjának megfelelő előre programozott arculati sablon(ok)nak megfelelő formára szabható. Képek, illusztrációk, hivatkozások, linkek, kapcsolódó cikkek illeszthetők be pár mozdulattal a szerkesztő felületbe. Véglegesítés előtt előnézet segítségével véglegesíthetjük az elkészült cikket.
Az egész rendszerben lehetőség nyílik a cikkek publikálási idejének beállítására. A publikálás alap értéke "nem" tehát amíg a szerkesztő az adott bejegyzést nem publikálja addig az oldalon az nem jelenik meg. Előnye, hogy a bejegyzés szövege úgy készíthető el, hogy azt a felhasználók nem látják, amíg az teljesen el nem készül, vagy publikálása időszerűvé nem válik. A szerkesztő tehát felviheti az új bejegyzést, előkészítheti a szöveget, ellenőrizheti, hogy tartalmilag és grafikailag az új bejegyzés megfelelő-e (erre a szöveg szerkesztés előnézet opciójánál van lehetőség), majd amikor megfelelő (akár egy későbbi időpontban) publikálhatja a cikket.

A program természetesen a cikkeket, bejegyzéseket egymáshoz tudja kapcsolni, azaz, olyan kapcsolatokat lehet kialakítani, melyek segítségével egy cikkhez kapcsolódhat több, akár 10 cikk is.

Egyszerű módon lehet nyomtatott verziót készíteni a bejegyzett tartalomról, cikkekről is, valamint ellátjuk az oldalt azzal a lehetőséggel, hogy egy-egy cikket a felhasználók ajánlhatják ismerőseinek.

A feltöltött cikkek a weboldalon a címke kategóriákba rendezés után a címkékhez kötve is előkereshetők, függetlenül a valós helyétől.

A szöveghez, bejegyzésekhez cikkenként a szerkesztő által beállított mennyiségű menükísérő kép illeszthető. A feltöltés egy kép feltöltésére alkalmas űrlapon keresztül történik. Az itt feltöltött kép az oldalon egy meghatározott helyen grafikai elemként jelenik meg. A képet optimalizálni kell.
A honlap programja alkalmas szerkesztői döntés alapján bárhol képgalériák kialakítására, akár egy-egy bejegyzéshez, menüponthoz, cikkhez külön-külön is. A képgalériák a webes szerkesztő felületen történő regisztráció után éppúgy szerkeszthetők távoli eléréssel, mint az oldalon található bármely elem. A rendszerbe épített képgaléria kattintás után nagy felbontásban teszi lehetővé a képek böngészését.
A képgalériákon kívül az oldalba illeszthető bármely video-stream rendszerű lejátszó: Windows Mediaplayer, YouTube video stb.

Az adminisztrációs felületen keresztül a weboldalra az előre meghatározott helyekre bannereket lehet felvinni, és ez akár cikkenként külön-külön megtehető. A kapott vagy szerkesztett "bannerkódot" a szerkesztő másolja be a megfelelő helyre. Ha a bannert a tárhelyi szerverre kívánja tenni, akkor azt előbb fel kell töltenie, a "Bannerek feltöltése" opcióval. Az itt megadott bannerek az összes oldalon megjelennek, mindaddig, amíg az adott bejegyzésnél ezeket felül nem írja.

A webes fejlesztés olyan keresőrendszert tartalmaz a weblapon, mely a cikkek, bejegyzések szövegében keres, akár tíz szinten át szűkíthető kulcsszavakkal lehet keresni. Igény szerint az oldalhoz kapcsolható egy olyan keresési lehetőség is, mely képet keres, a képekhez megadott kulcsszavak alapján.

A weboldalt felszereljük fórum cikkenkénti hozzászólási lehetőséggel, és kapcsolati formátummal, ahol a weboldal felületén keresztül lehet üzenni a kiválasztott az email címre.

Az oldal szerkezetéhez tartozik egy hírlevél modul, amelyen keresztül a regisztrált felhasználóknak egy vagy több előre meghatározott grafikai keretben (sablonok segítségével), email-es formában hírlevelet lehet küldeni az oldal szerkesztői felületéről, egyszerre mindenkinek, aki erre feliratkozott. A hírlevél modul az újabb fejlesztéseknek köszönhetően a korábban kiküldött hírlevelek mentéséről és tárolásáról gondoskodik, ezek akár újra kiküldhetők. Az opt-in marketing szabályainak megfelelően annak lehet hírlevelet küldeni, aki ezt jóváhagyta. Így a weboldalon a hírlevélre való feliratkozás és az adatok megadása előzi meg a címlistába kerülést. Amennyiben más módon kerül jogtiszta címlista a rendszerbe való felvitelre, úgy a neveket és e-mail címeket egyesével lehet feltölteni. (Javasoljuk ezt a megoldást, mert tapasztalataink szerint a tömeges felvitel mindig a címlista roncsolódását idézi elő.)

A rendszer automatikusan rendelkezik két további nyelvi verzióval, de a fejlesztés során kívánt számú nyelvi verzió készíthető. A nyelvi verziókban üres szerkesztői felület áll a szerkesztők rendelkezésére: így elkészíthetik az oldal teljes fordított verzióját, a feltöltő űrlap újbóli létrehozásával, mely segíti az adott nyelven történő népszerűsítést és keresőoptimalizálást, vagy készíthetnek rövidített nyelvi verziókat is.

Modern web-áruház csatolható a weboldalhoz, melyben a termékeket bemutatással, leírással töltheti fel a weboldal tulajdonosa, és ezeket meg is rendelhetik a felhasználók. A web-áruház kategória rendszerrel működik, és egy-egy termékhez akár több cikket is fel lehet vinni. A weboldal programja képes a legfrissebb bejegyzések vagy akár a teljes tartalom időrendi kilistázására.

A program automatikusan kezeli az RSS-t, azaz a hírcsatorna is bekapcsolható a fejlesztésbe.

Az weboldal alap adottsága a nyelvi választás lehetősége, illetve fejlécen található állandóan elérhető szolgáltatások a kapcsolat, a hírlevél, a fórum, a kereső, az oldaltérkép, az RSS. Akadálymentesített verzió is fontos eleme az oldalnak.

A mai weboldalakkal kapcsolatos elemi elvárás a pontos és gyors navigáció. E célt szolgálja a vízszintes oldal-navigáció, mely segíti az oldalon való tájékozódást és egyben grafikailag és web ergonómiailag is lezárást ad az oldalnak. Ez praktikusan ezért az oldal aljára kerül.

A rendszerhez újabb szolgáltatások fejleszthetők, illetve csatolhatók: rendezvénynaptár, saját fiók létrehozása regisztrált felhasználóknak, interaktív térkép megoldások, időjárás modulok, és bármilyen más adatbázissal támogatott alkalmazás.

Az alap program egyedi igények szerint változtatható, fejleszthető, így a grafikai megjelenés, a webdizájn kialakítása után telepíthető és igénybe vehető.

A honlap népszerűsítést segíti a címkerendszer, valamint a beszédes url, a szerkesztői felületen a cikk alcímének, leírásának és kulcsszavainak meghatározásával nagy hatékonyságot érhetünk el a keresőmotorok találati listáiban. A kulcsszóra optimalizált szöveges tartalom még hatékonyabban segíti a népszerűsítés folyamatát.
Erről részletesen olvashat a www.nepszerusites.hu weboldalunkon.

A szerkesztőségi rendszer és az adminisztrációs funkciók használatának betanítása a felhasználók számától függően 1-2 hét alatt elvégezhető. Igény esetén a rendszerüzemeltetési, tartalomgazda és szerkesztői feladatokat ellátjuk, a meglévő oldal tartalmának áttételét az új rendszerbe a teljes adattartalommal elvégezzük.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejéreLegfrissebb bejegyzések:
2017-11-12
Bakonybél, Szent Mauríciusz Monostor
 | részletek
2017 őszére elkészültünk a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostor honlapjával. A honlaphoz egy webáruház kapcsolódik, mely monostori termékeket kínál, főleg olyanokat melyek helyben a  bakonybéli...
2017-07-06
A MAGYARORSZÁGI RÓMAI LIMES weboldala
 | részletek
Ősidők óta a vizek mellett lakik a föld lakosságának jelentős része, ezért ezeken a helyeken az emberi alkotások csodái koncentráltan találhatók. Egy ilyen területen fekszik a kiadványunk által...
2017-01-28
Kéményszerelők és cukrász üzemek weboldala
 | részletek
Újra bővült azon típusú szolgáltatásaink száma, amiről pár éve még azt gondoltuk sose készítünk nekik weboldalt, mert a Civertan Grafikai Stúdió látókörébe ilyen típusú szolgáltatás nem került...
»» minden bejegyzés


Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen

CIVERTAN BT. | 1064 Budapest, Izabella u. 69. | Telefon: (06 1) 332 3261 | Mobil: 06 30 952 9533 | E-mail: civertan@civertan.hu
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.